A

A

LEMPENG KELAPA



Menu utntuk sarapan pagi (Simple dan sedap)... LEMPENG KELAPA

Jom kita semak RESEPI .....

(boleh dapat 6 keping yang bersaiz sederhana)
1 pelepah daun pisang (digunting bulat atau empat segi mengikut saiz kesukaan)

BAHAN A (Gaulkan semua dan perap selama ~ 1 jam)
6 biji pisang emas
2 sudu besar tepung gandum
1 sudu besar gula putih
2 sudu besar kelapa parut
2 sudu besar minyak masak (untuk melembutkan)

sedikit garam

Cara-Cara Memasak:-
1. Panaskan kuali leper dengan api yang sederhana besar.
2. Alaskan sehelai potongan daun pisang pada dasar kuali.
3. Ceduk 1.5 sudu adunan atas daun pisang dan tutup dengan sehelai lagi daun pisang. Tekan sedikitkkk saja supaya daun pisang melekat pada adunan.
4. Tutup dengan tudung periuk.
5. Pastikan bahagian bawah masak terlebih dahulu sebelum ia di alihkan.

* Selamat menjamu selera .....

No comments:

Powered by Blogger.