Nuffnang

PIOOR OAT yang kaw-kaw oat


Assalamualaikum semua....
Raya dah pon berlalu
hari ni baruuuu nak post entry cookies
jangan maree !!!!
nanti kena jual !

Biskut Raya....
Ini lah satu satu nya biskut raya saya untuk tahun ini
maklumlah bukan jenis yang gemarkan biskut ,
macam ni lah ...
biskut yang betul betul menepati selera saya dan keluarga saja saya buat
bagi saya biskut biskut yang lain rasa nya lebih kurang sama saja..
biskut ni rasa nya lain dari yang lain, 'pio' OAT !
sedap nya ...........lemak lemak oat !

Tapi ...
bila tamu datang baru 'kelam-kelibot' cari biskut tambahan kat rumah sebelah .. rumah kakak saya
nasib baik rumah dekat !

Raya ...
saya cuma sediakan 1 cookies, 1 maruku, ketupat pulut daun pisang bersama rendang hijau dan Mee Rebus Utara.
Simple kan

Cookies ini pon simple tapi 
ya ampuuuun !
sedap sangat !
Kawkaw Oat  !
Tak ada tepung langsung !

Bahan A
500 gram 'Instant Oatmeal' (Di-blend halus)
1 tin susu pekat manis (500 gram)
80 gram Buttercup

Cara-Cara Mengadun
1. Satukan kesemua bahan A sehingga rata.
2. Perap selama 1 jam sebelum di terap dengan acuan pilihan
3. Bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C dengan menggunakan api bawah sahaja, selama 8-12 minit bergantung kepada kehangatan oven anda. (Sekadar bahagian bawah sedikit keperangan dah mencukupi).

* Selamat mencuba .......


3 comments:

  1. Replies
    1. boleh.. Hafizah. Silakan kita share bersama resepi warisan ini

      Delete
  2. mohon maaf ye nak tanya oat tu jenis yg dlm botol atau packet maksud saya quaker oat yg pakai topi tu

    ReplyDelete

Powered by Blogger.