tag:blogger.com,1999:blog-5037503851254346620.post4633876195429037551..comments2024-01-29T02:10:28.242+08:00Comments on FHA Selemak Santan: KERABU PERUT MUDA lagi pedas.. lagi sedap !!!Faudziyah Haji Ariffinhttp://www.blogger.com/profile/13234085228719605319noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5037503851254346620.post-14958538540750753262013-12-05T11:07:39.183+08:002013-12-05T11:07:39.183+08:00Setahu sy lah kak amie,kalau kat kelate perut muda...Setahu sy lah kak amie,kalau kat kelate perut muda adalah yg berlingkar panjang tu (mcm usus)..kalau tak silap di negeri lain panggil perut tembusu...isi dalam perut muda ni x perlu dibuang dulu sebelum rebus sebaliknya kita ikat lg kedua-dua hujung dengan tali rafia untuk elakkan isinya terkeluar....perut lingkar yg agak tua kena buang dulu isinya sebelum rebus sbb pahit dgn cara kita potong perut tu (memanjang) menjadikan ia macam kepingan lah,dah bukan bulat....kat tempat sy,perut ni sedapppp sgt dibuat air asam..huh!marvellous...buat kerabu dan sup pon sedap yg amatDShttps://www.blogger.com/profile/18152567525195000419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5037503851254346620.post-89194812209214269742013-11-28T17:05:11.361+08:002013-11-28T17:05:11.361+08:00pedas dan terangkat...pedas dan terangkat...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5037503851254346620.post-55867665768114580662013-11-28T00:02:51.835+08:002013-11-28T00:02:51.835+08:00betul tu...lg pdas lagi sedapppbetul tu...lg pdas lagi sedapppummiaisyahhttps://www.blogger.com/profile/10953089667365454644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5037503851254346620.post-54432211046402371152013-11-27T20:22:18.873+08:002013-11-27T20:22:18.873+08:00Perut muda tu yang warna gelap kelabu ye, saya mem...Perut muda tu yang warna gelap kelabu ye, saya memang suka kerabu perut tapi tak tahu pula ada perut muda atau tua... he hehehe jakunis betul kan.Amiehttps://www.blogger.com/profile/04466121110469322533noreply@blogger.com