Tuesday, 16 April 2013

ROTI TELUR SARDIN


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !
Sarapan apa pagi ni ? mmmmm... jom kita sarapan Roti Telur Sardin

1 sudu besar butter
3 biji telur ayam
1 tin kecil Ikan sardin
1 biji bawang besar(dihiris sederhana tebal)
2 biji tomato (dihiris sederhana tebal)
2 biji cili padi (dihiris)
1/2 Sudu teh lada hitam (ditumbuk)
sedikit garam

Roti Gardenia
Daun salad
sedikit butter untuk sapuan

Cara memasak Ikan Sardin:-
1. Panaskan butter dalam kuali.
2. Masukkan telur dan kacau sehingga 1/2 hancur.
3. Masukkan ikan sardin(hancurkan sedikit), garam dan lada hitam. Kacau-kacau <> 3 minit dan tutup api.
4. Masukkan tomato biji, bawang besar dan gaul. Siap untuk di letakkan atas roti.

Simple kan....Selamat menjamu selera .....

No comments:

Post a Comment