Assalamualaikum semua...
Beberapa hari kebelakangan ini begitu sibuk sekali.
Sibuk dengan projek yang perlu disiapkan segera.
Dapat tahu pula tu last minit.. !
Kerja-kerja yang dirancang terlebih awal... terpaksa ditolak ketepi sekejap
Perancangan awal.. perjumpaan dan perbincangan dengan vendor yang nak datang ke Malaysia semata-mata untuk perbincangan projek terbaru juga terpaksa ditunda 2 minggu kedepan.
Memang betul-betul beri keutamaan untuk menyiapkan projek SEGERA ini !
Alhamdulillah !
Comitement yang diberikan projek team patut di beri PUJIAN.
Internal dan User testing berjalan lancar tanpa masalah.
User pula beri penuh kerjasama!
Semua nya Siap mengikut perancangan !
ALHAMDULILLAH !!!
ALHAMDULILLAH !!!
ALHAMDULILLAH !!!
KAMI SEMUA DAH BERSEDIA !
Bila-bila masa saja boleh LIVE !
Eh eh eh ...dah melalot pula...
nak lepaskan sedikit perasaan tu.......
Jom kita kedapor...
Kita goreng Cucoq Bawang ..yang lembut....
CUCUR BAWANG
BAHAN A
1.5 cawan tepung gandum
1 cawan tepung cucur Udang 'Adabi'
air + sedikit garam
BAHAN B
2 genggam taugeh segar
1 biji bawang besar (dibelah 4 dan dihiris nipis)
15 ekor udang hidup
sedikit kucai (dipotong 1 inci panjang)
Cara-Cara Mengadun
1. Satukan bahan A dan gaul sehingga rata.
2. Masukkan bahan B dan gaul lagi
3. Goreng dalam minyak yang banyak. Pastikan cucur tenggelam semasa meggoreng
SOS CILI BAWANG
BAHAN C
(Gaul semua bahan yg di bawah dan terus dihidangkan)
BAHAN C
(Gaul semua bahan yg di bawah dan terus dihidangkan)
15 biji Cili Kering (Direbus sehingga lembut, ditapis)
Cili diatas + sedikit belacan + garam (Tumbuk. JANGAN ditambah air. Biar sedikit pekat, kalau nak tambah air, pastikan guna air asam jawa di bawah)
Sedikit asam Jawa sebesar duit 10 sen + 2 sudu besar Air
3 sudu besar penuh Gula Putih
6 ulas Bawang Kecil (dihiris nipis-nipis)
*Pastikan Kuah Cili yang terhasil adalah yang pekat.
* Selamat menjamu selera .....
No comments:
Post a Comment