Saturday, 6 May 2017

SELANGAT GORENG TUJUH KELAR ... Sungguh Ranggup !


Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua ...

Hari ini tak ada resepi yang menarik untuk dikongsi
Cukup dengan ikan goreng kunyit saja ...
Ini pon stok foto yang diambil beberapa hari sebelum.
Maklum badan tak berapa sihat
Dapur memang tak berasap dah seminggu lebih!!!

Ikan selangat yang bertulang halus dan banyak ini memang sedap kalau dikelar halus-halus dan digoreng ranggup.
Kita boleh kelar 8-9 setiap bahagian.

Bagi saya ikan ini lebih sedap dari ikan goreng lain kerana isi nya amat manis.
Ketahanan keranggupan ikan ini boleh sampai kepetang.

Dimakan pula dengan Asam Rebus
Memang layan !!!


Bahan A
1/2 kilo ikan Selangat
sedikit garam
sedikit kunyit

Cara-Cara Menyediakan nya
1. Ikan di bersihkan dan dikelar 8-9 setiap bahagian
2. Satukan bahan A dan perp 1/2 jam sebelum digoreng garing.

No comments:

Post a Comment