Saturday, 25 May 2013
ROTI CANAI GORENG 'GULAI SARDIN'
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua...
Menu pagi sabtu yang serba ringkas...sekadar mengisi perut dipagi hari sabtu. Kebetulan pula ada roti canai lebihan dalam peti ais, jika tidak dihabiskan nanti membazir pulak !
Roti canai yang digoreng ini amat lazat dan harum dengan aroma minyak sapi dan ranggup. Nak makan begitu saja pon boleh. Tapi hari ini saya cecah dengan lebihan Gulai Ikan Sardin (Tin) yang dibuat semalam.
Jom kita semak RESEPI .....
BAHAN A
2 keping roti canai
1/2 sudu besar minyak sapi GHEE BLEND
Cara-Cara Memasak:-
1. Panaskan minyak sapi dalam kuali.
2. Carik-carikkan roti canai dan masukkan dalam kuali.
3. Kecilkan api sehabis kecil yang boleh dan tutup periuk supaya roti cepat garing.
4. Masak sehingga roti hampir-hampir garing dan ranggup.
* Selamat Menjamu selera .....
Memang sedap roti canai makan dengan gulai sardin...kalau boleh nak makan 2-3 keping he he ehh
ReplyDelete