Saturday, 24 May 2014

AYAM PANGGANG Bawang Putih



Assalamualaikum semua....
Resepi untuk dikongsi hari ini .....AYAM PANGGANG BAWANG PUTIH

BAHAN A
10 ketul paha ayam
5 camca besar minyak masak
1 sudu teh kunyit serbuk
sedikit garam

BAHAN B (ditumbuk)
15 ulas bawang putih
1/2 sudu besar lada hitam
1 inci halia
1 biji bawang besar

BAHAN C
4 biji tomato hijau (dibelah 4)


Cara-Cara Memasak Ayam
1. Bahan A dan B digaul dan diperap bersama ayam semalaman.
2. Panaskan oven suhu 200.  Guna api atas dan bawah
3. Alaskan dulang dengan aluminium foil.
4. Bakar ayam bersama tomato selama 45 minit atau sehingga ayam masak.
5. Pintu oven sentiasa ditutup semasa memasak

* Selamat menjamu selera ...

1 comment: