Tuesday, 24 June 2014

PUDING KELAPA .... nona-nona manis



Puding kelapa lagi dan lagi .....
lembut sangat !

BAHAN A
1 kotak Puding Kelapa 'Nona' (85 g)
1000 ml air
1 sudu besar gula putih
4 helai daun pandan

Cara-Cara Memasak:-
1. Masukkan kesemua bahan A diatas kedalam periuk dan masak dengan api yang perlahan sehingga serbuk puding larut.
2. Sejukkan  ~ 5 minit dan tuangkan kedalam gelas/mangkuk.
3. Simpan dalam peti sejuk sekurang-kurang nya 2 jam.

* Selamat menjamu selera ...


6 comments:

  1. mesti layan ni buat dessert buka puasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu fazian. Sejuk rasa tekak. Kurang manis elok untuk kesihatan

      Delete
  2. Mak ai...! terliooooor nyaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh buat untuk berbuka di bulan Puasa nanti Gee. hehehe..

      Delete
  3. Salam Kak Gee,

    Sedapnye la hai.. fav tapi malas nak buat. Beli aje hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang aje buatnya Honey, kalau beli kadang tu keras sedikit, tak mengikut selera kita, Yang ini saya adjust mengikut kelembutan yang disukai. Yang pasti kena beli 'Puding Kelapa 'Nona'' hehehe..

      Delete