PUDING KELAPA .... nona-nona manis
Puding kelapa lagi dan lagi .....
lembut sangat !
BAHAN A
1 kotak Puding Kelapa 'Nona' (85 g)
1000 ml air
1 sudu besar gula putih
4 helai daun pandan
Cara-Cara Memasak:-
1. Masukkan kesemua bahan A diatas kedalam periuk dan masak dengan api yang perlahan sehingga serbuk puding larut.
2. Sejukkan ~ 5 minit dan tuangkan kedalam gelas/mangkuk.
3. Simpan dalam peti sejuk sekurang-kurang nya 2 jam.
* Selamat menjamu selera ...
mesti layan ni buat dessert buka puasa
ReplyDeletebetul tu fazian. Sejuk rasa tekak. Kurang manis elok untuk kesihatan
DeleteMak ai...! terliooooor nyaaa...
ReplyDeleteBoleh buat untuk berbuka di bulan Puasa nanti Gee. hehehe..
DeleteSalam Kak Gee,
ReplyDeleteSedapnye la hai.. fav tapi malas nak buat. Beli aje hihi
Senang aje buatnya Honey, kalau beli kadang tu keras sedikit, tak mengikut selera kita, Yang ini saya adjust mengikut kelembutan yang disukai. Yang pasti kena beli 'Puding Kelapa 'Nona'' hehehe..
Delete