Wednesday 3 September 2014

PUDING JAMBU BATU nona-nona manis


Assalamualaikum
Saperti selalu Puding NONA tetap menjadi 'pujaan hati ku'

Kelembutan yang saya buat saperti biasa lah...
yang bila masuk mulut terus saja hilang
teramat-amat lembut  tetap menjadi pilihan

Resepi saperti biasa saperti di sini , di sini dan di sini
layan aja

BAHAN A
1 kotak Puding Jambu Batu 'Nona' (85 g)
1000 ml air
1 sudu besar gula putih
4 helai daun pandan

Cara-Cara Memasak:-
1. Masukkan kesemua bahan A diatas kedalam periuk dan masak dengan api yang perlahan sehingga serbuk puding larut.
2. Sejukkan  ~ 5 minit dan tuangkan kedalam gelas/mangkuk.
3. Simpan dalam peti sejuk sekurang-kurang nya 2 jam.

* Selamat menjamu selera ...


No comments:

Post a Comment