Tuesday, 19 May 2015

KETUPAT PULUT Sambal Totok Jawa...Asli


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua....

Lagi....promote SAMBAL TOTOK JAWA ... Asli yang Super'p sedap !
Hasil keluaran anak saudara saya  Nurul Jannah.

Semalam siap lagi satu batch..
Tapi kali ni 10 kilo Ikan bilis
dari pukul ~ 7 pagi sampai 10 malam

Sehari bau Sambal ...sampai ke rumah sebelah ni......
Apa lagi kali ni saya makan dengan ketupat pulut.
Fuhh !!!!

Jom tempah... memang sedap !
017-7800435 Nurul Jannah
017-7800827 Areffin BeeLz

>>>>>

Tanpa 'Monosodium Glutamat' atau sebarang 'perasa tambahan'.
Begitu juga tanpa sebarang 'bahan pengawet'.

Menggunakan Ikan bilis yang elok, cili yang segar dan bawang yang cantik.

~ Resepi asli / resepi warisan... KEBERSIHAN dan KUALITI MENJADI KEUTAMAAN.

- enak di makan dengan nasi panas-panas
- amat berselera dengan Bubur Nasi (Moi) dan Nasi Air
- boleh di tambah Petai dan Jering jika suka
- juga digunakan sebagai perencah nasi goreng, (cepat dimasak sedap dimakan)
- sedap sebagai Sambal Pencicah Cucur Bawang, Cucur Kodok, Lempeng dan juga Pulut
- boleh dipelbagaikan sebagai perencah Mee (Maggie)
dan apa-apa saja ....

FRESH dari kuali .....
Berminat ? Sila pm Nurul Jannah untuk tempahan.
* Tempahan untuk ramadan telah dibuka....pembuka selera untuk bersahur !

4 comments:

  1. Cantiknya ketupat pulut tu... berkilat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Amie...Mengikut pengalaman saya, jika kita menggunakan santan yang diperah dari kelapa parut (walau pon 1/2 biji), minyak akan sendiri nya terbit semasa kita tanak pulut tersebut dan akan nampak lebih berkilat dan berselera Berbanding dengan Santan Kotak, walau berapa kotak sekali pon kita gunakan pulut akan nampak tidak bermaya kerana tidak berkilat.

      Delete