Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua....
Lagi....promote SAMBAL TOTOK JAWA ... Asli yang Super'p sedap !
Hasil keluaran anak saudara saya Nurul Jannah.
Semalam siap lagi satu batch..
Tapi kali ni 10 kilo Ikan bilis
dari pukul ~ 7 pagi sampai 10 malam
Sehari bau Sambal ...sampai ke rumah sebelah ni......
Apa lagi kali ni saya makan dengan ketupat pulut.
Fuhh !!!!
Tapi kali ni 10 kilo Ikan bilis
dari pukul ~ 7 pagi sampai 10 malam
Sehari bau Sambal ...sampai ke rumah sebelah ni......
Apa lagi kali ni saya makan dengan ketupat pulut.
Fuhh !!!!
>>>>>
Tanpa 'Monosodium Glutamat' atau sebarang 'perasa tambahan'.
Begitu juga tanpa sebarang 'bahan pengawet'.
Menggunakan Ikan bilis yang elok, cili yang segar dan bawang yang cantik.
~ Resepi asli / resepi warisan... KEBERSIHAN dan KUALITI MENJADI KEUTAMAAN.
- enak di makan dengan nasi panas-panas
- amat berselera dengan Bubur Nasi (Moi) dan Nasi Air
- boleh di tambah Petai dan Jering jika suka
- juga digunakan sebagai perencah nasi goreng, (cepat dimasak sedap dimakan)
- sedap sebagai Sambal Pencicah Cucur Bawang, Cucur Kodok, Lempeng dan juga Pulut
- boleh dipelbagaikan sebagai perencah Mee (Maggie)
dan apa-apa saja ....
FRESH dari kuali .....
Berminat ? Sila pm Nurul Jannah untuk tempahan.
* Tempahan untuk ramadan telah dibuka....pembuka selera untuk bersahur !
Begitu juga tanpa sebarang 'bahan pengawet'.
Menggunakan Ikan bilis yang elok, cili yang segar dan bawang yang cantik.
~ Resepi asli / resepi warisan... KEBERSIHAN dan KUALITI MENJADI KEUTAMAAN.
- enak di makan dengan nasi panas-panas
- amat berselera dengan Bubur Nasi (Moi) dan Nasi Air
- boleh di tambah Petai dan Jering jika suka
- juga digunakan sebagai perencah nasi goreng, (cepat dimasak sedap dimakan)
- sedap sebagai Sambal Pencicah Cucur Bawang, Cucur Kodok, Lempeng dan juga Pulut
- boleh dipelbagaikan sebagai perencah Mee (Maggie)
dan apa-apa saja ....
FRESH dari kuali .....
Berminat ? Sila pm Nurul Jannah untuk tempahan.
* Tempahan untuk ramadan telah dibuka....pembuka selera untuk bersahur !
suka sgt sambak totok nih..
ReplyDeleteSedap... Makan dengan apa saja pon boleh , Adda
DeleteCantiknya ketupat pulut tu... berkilat!
ReplyDeleteTerima Kasih Amie...Mengikut pengalaman saya, jika kita menggunakan santan yang diperah dari kelapa parut (walau pon 1/2 biji), minyak akan sendiri nya terbit semasa kita tanak pulut tersebut dan akan nampak lebih berkilat dan berselera Berbanding dengan Santan Kotak, walau berapa kotak sekali pon kita gunakan pulut akan nampak tidak bermaya kerana tidak berkilat.
Delete