Assalamualaikum dan Salam sejahtera
sayur lemak memang menjadi kegemaran saya !
tapi jangan terlebih lemak, risau pula kolesterol
lebihkan jagung lagi sedap kan
tambahkan pula dengan 'cendawan telinga kera'...terasa kenyal-kenyal cendawan gitu,
sedap sangat-sangat
Bahan A
Jagung Muda
Cendawan 'Telinga Kera'
Kubis Bunga Putih
Kubis Bunga Hijau
Kacang Buncis
sedikit Cili padi
Santan Pekat.
Bawang besar
sedikit garam
1/2 kiub pati bilis 'KNOR'
Cara-Cara Memasak
1. Rendam Cendawan 'Telinga Kera' dalam air panas mendidih selama 1 jam untuk melembutkan nya. Boleh juga direbus seketika. Kemudian toskan air nya.
2. Masukkan kesemua bahan A kedalam periuk termasuk cendawan dan masak sehingga hampir mendidih.
Simple kan !
* Selamat menjamu selera ...
Cendawan Telinga Kera |
No comments:
Post a Comment