CHAR KWE TIAU 'SAMBAL TOTOK' ... Persediaan menyambut Ramadhan
Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua ...
Salam Jumaat .........
Tak beberapa hari lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan, bulan yang sepenuh keberkatan.
Sebagai persediaan saperti tahun tahun sebelum nya saya akan membeli 'SAMBAL TOTOK' sebagai salah satu menu sahur saya.
Juga diwaktu terdesak tak sempat menyediakan lauk-pauk berbuka atau sahur yang lain, lauk in sebagai penyelamat.
Sambal Totok Warisan Ibunda ini adalah keluaran anak saudara saya
017-7800435 NURUL JANNAH
017-7800827 AREFFIN BEELZ
Jom tempah... memang sedap ! FRESH dari kuali .....
Harga sebungkus RM 18 dan tambahan RM 3 untuk yang ber' Petai.
Terdapat 2 pilihan Sambal
Salam Jumaat .........
Tak beberapa hari lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan, bulan yang sepenuh keberkatan.
Sebagai persediaan saperti tahun tahun sebelum nya saya akan membeli 'SAMBAL TOTOK' sebagai salah satu menu sahur saya.
Juga diwaktu terdesak tak sempat menyediakan lauk-pauk berbuka atau sahur yang lain, lauk in sebagai penyelamat.
017-7800435 NURUL JANNAH
017-7800827 AREFFIN BEELZ
Jom tempah... memang sedap ! FRESH dari kuali .....
Harga sebungkus RM 18 dan tambahan RM 3 untuk yang ber' Petai.
Tambahan RM 7 jika penghantaran melalui Pos.
Tanpa 'Monosodium Glutamat' atau sebarang 'perasa tambahan'.
Begitu juga tanpa sebarang 'bahan pengawet'.
Menggunakan Ikan bilis yang elok, cili yang segar dan bawang yang cantik.
~ Resepi asli / resepi warisan... KEBERSIHAN dan KUALITI MENJADI KEUTAMAAN.
- enak di makan dengan nasi panas-panas
- amat berselera dengan Bubur Nasi (Moi) dan Nasi Air
- boleh di tambah Petai dan Jering jika suka
- juga digunakan sebagai perencah nasi goreng, (cepat dimasak sedap dimakan)
- sedap sebagai Sambal Pencicah Cucur Bawang, Cucur Kodok, Lempeng dan juga Pulut
- boleh dipelbagaikan sebagai perencah Mee (Maggie),Makaroni
dan apa-apa saja ....
Menggunakan Ikan bilis yang elok, cili yang segar dan bawang yang cantik.
~ Resepi asli / resepi warisan... KEBERSIHAN dan KUALITI MENJADI KEUTAMAAN.
- enak di makan dengan nasi panas-panas
- amat berselera dengan Bubur Nasi (Moi) dan Nasi Air
- boleh di tambah Petai dan Jering jika suka
- juga digunakan sebagai perencah nasi goreng, (cepat dimasak sedap dimakan)
- sedap sebagai Sambal Pencicah Cucur Bawang, Cucur Kodok, Lempeng dan juga Pulut
- boleh dipelbagaikan sebagai perencah Mee (Maggie),Makaroni
dan apa-apa saja ....
1. Pedas (Biasa/Standard)
2. Pedas Kaw-Kaw
Reminds me of sambal belimbing. Anyways... the Char Kwe Tiau looks so delicious!
ReplyDeleteNisa, saya belum pernah merasa sambal belimbing . Nanti boleh cuba ...
Delete